Beli in dobrodelni teniški turnir
Belega teniškega turnirja, ki ga je organiziral Teniški klub Portovald  29. avgusta  2009, se je  udeležilo 62 igralcev iz vse Slovenije. Aktivni udeleženci so igrali v belih oblačilih, izdelanih po modi iz  prešnjega stoletja, in s starimi lesenimi loparji. Turnir se je pričel ob 9.25 uri z nagovorom župana Mestne občine Novo mesto  Alojzija Muhiča, ki je pohvalil številčnost udeležbe in vsem tekmovalcem zaželel obilo uspehov ter športne sreče. Sledil je  nagovor  predsednika mestnega sveta poljskega mesta Torun Mihcala Zaleskija, ki je s poljsko delegacijo obiskal Novo mesto. Predsednik mestnega sveta  pobratenega mesta je pozdravil vse udeležence turnirja in napovedal organizacijo Belega turnirja v mestu Torun. Vse udeležence je pozdravila tudi predsednica kluba Irena Gostiša Benčina ter se jim zahvalila za množičen obisk. Poudarila je, da so teniška igrišča Portovald zelo obiskana ter se za trud zahvalila vsem članom kluba in vodstvu. Otvoritveni program je popestrila  glasbena točka Maje Slak (violina). Ob koncu so vsi udeleženci v zrak spustili bele balone ter popeljali  Beli turnir proti nebu, v druge dimenzije. Beli teniški turnir sta uradno odprla Alojzij Muhič in gost Michal Zaleski z udarcem žogice čez mrežo.Vodja Belega teniškega turnirja Jiří Volt je vsem nastopajočim damam podaril bel cvet. Po končani svečani otvoritvi se je začelo žrebanje. Igralci bi morali odigrati tri kroge žrebanih dvojic, vendar so zaradi dežja odigrali le dva kroga. Zaradi slabega vremena se je Beli teniški turnir končal ob 15.00 uri. Zmagovalci šestega Belega teniškega turnirja  tako niso znani. Po mnenju vodje teniškega kluba Portovald so tokrat zmagovalci vsi. Na turnirju so se teniški igralci pomerili tudi v  golfu, ki ga je  organiziral  Golf klub Otočec. Najboljši je bil Siniša Trbojevič, drugi je bil Matjaž Papež, tretjo mesto je osvojil Toni Tiršek. Vsem bodočim golfistom iskrene čestitke.
Vsak Beli teniški turnir je obarvan tudi humanitarno. Zaradi odpovedane prireditve Noč na Krki ni bilo možno podariti vrtcu Pedenjped ček v vrednosti 500,00 €. Generalni pokrovitelj turnirja, družba Pušnik-Novljan, bo ček izročil prihodnji teden in prispeval k izboljšanju razmer v vrtcu.

Teniški klub Portovald in udeleženci Belega teniškega turnirja se zahvaljujejo vsem sponzorjem, ki so omogočili izvedbo Belega teniškega turnirja 2009.

 http://picasaweb.google.si/nmtenis/BeliTeniskiTurnir2009#
Radio Krka o turnirju:
http://www.radiokrka.com/07/Regijskanovica/tabid/89/selectmoduleid/368/ArticleID/32750/reftab/36/Default.aspxbeli