ASEK je   učinkovit pripomoček  za vadbo  servis udarca pri tenisu. Primeren je tako za otroke kot tudi odrasle.  Z ASEK-om  se boste hitreje naučili in izboljšali začetni teniški udarec.
Z ASEK-om  lahko vadite kjerkoli. Upoštevati velja, da se z uporabo pripomočka privarčuje kar nekaj denarja, ki bi ga sicer namenili za teniškega učitelja. Strošek nakupa  se vam bo povrnil zelo hitro.
Navodila za uporabo pripomočka Asek:
Vadba z ASEK-om  je zelo preprosta. Potrebno se je držati naslednjih pravil:
1. Na začetku vam trener pokaže počasno gibanje rok z ASEK-om, ki ga nato vsak posameznik  poskuša posnemati. Potrebno je paziti, da je  elastična vrv, na katero je pripeto telo ASEK-a, vedno napeta. V začetku vadbe z mlajšimi otroki (6-7 let) ni potreben velik poudarek na hitrosti gibanja pa tudi zvočni efekt, ki se pojavlja pri vadbi, še ni tako izrazit.
2. Če ste že malo starejši in ste osvojili pravilno gibanje, se lahko osredotočite na pospeševanje pri servisu, ki nastane, ko spuščate ASEK (lopar)  za hrbet (pentlja). Tudi bočni položaj pri servisu in pravilna drža roke sta pomembni.
3. Ko ste osvojili pravilno gibanje, se osredotočite na zvok ASEK-a, ki nastane pri spuščanju roke za hrbet v pentljo. Tudi preskok z levo nogo v polje igrišča vam ne bo več tuj.
4. Pri nadaljnji vadbi utrjujete in stabilizirate pravilno gibanje telesa  pri izvajanju  vaj.
ASEK lahko  uporabljate skozi celo teniško kariero, in sicer pri odstranjevanju napak, stabilizaciji udarca ali pri ogrevanju na treningu.

OPOZORILO: Z ASEK-om  vadite takrat, ko pred vami in za vami ni nobene osebe. Izdelek ni primeren za otroke do 3. leta starosti.
Garancija za mehanske dele je 2 leti od dneva nakupa.
Za dodatne informacije pokličite na tel. 041/557 857 (Jiři) ali pišite preko elektronske  pošte na jiri.tenis@siol.net.
Za več informaciji si oglejte video posnetek na spletni strani www.tenis-portovald.si
Vabilo na predavanje:predavanje-otocec
Slike s predstavitve na licenčnem seminarju na Otočcu, 13.3.2010 !http://picasaweb.google.si/nmtenis1/PredavanjeLicencniSeminarOtocec1332010#
Mnenje strokovnjakov:strokovno-mnenje-asek
Power Point: (5MB) asek-3
asek-slika