Tradicionalni Beli teniški turnir, ki ga že sedmo leto zapored organizira TK Portovald  je letos pritegnil rekordno število 70 udeležencev iz cele Slovenije, pri čemer pa so nekateri zaradi cestnih zapor in slabo označenih obvozov,  pot do teniških igrišč ob Krki le stežka našli.
Turnir je odprl novomeški župan Alojzij Muhič, ki je podobno kot lani, tudi letos obljubil, da bodo prihodnje leto obiskovalci in udeleženci lahko že uporabljali bližnji gostinski-sanitarni  objekt, ki ga občina zaradi pomanjkanja denarja nikakor ne more dokončati. Po nagovoru župana je sledil nagovor  predsednice kluba Ga. Irena Gostiša Benčina. Zahvalila se je sponzorjem za vsakoletno pomoč pri organizaciji turnirja in  množični udeležbi tekmovalcev na turnirju. Tekmovanje je bilo popestreno z različnimi dodatnimi  aktivnosti kot so bili golf, otroški živ žav in metanje žogice na tarčo. Kot je na Belem turnirju že v navadi, so več kot rezultati šteli izvirne in stare teniške oprave, ljub temu pa smo bili  priča nekaj strastnim teniškim dvobojem.
Zmagovalce turnirja smo razglasili na prireditvi Noč na Krki, ki se je v večernih urah odvila na drugi strani Krke, na Loki. Zmagovalci med damami so bile Slavica Srebrnjak in Tatjana Sitar, med moškimi pa sta slavila Dušan Ilovar in Franci Novak.
Na Belem turnirju smo razglasili tudi najbolj izvirno obleko. Ta naslov je letos, s svojo angleški obleko, osvojila Ana Benčina.
Rezultati finalnega turnirja so na voljo  tukaj: bo objeno danes ob 15.00 uri!
Vsem udeležencem se zahvaljujemo za udeležbo in se veselimo naslednjega srečanja na  Belem teniškem turnirju, ki bo 27.avgusta 2011.

S športnim pozdravom,
Jiři Volt

Slike tukaj:
http://picasaweb.google.si/nmtenis1/BeliTurnirJiri#
Dolenjski list: http://www.dolenjskilist.si/2010/08/29/32277/sport/ostali_sporti/Rekorden_obisk_Belega_turnirja/

mala-beli