daviscup_slo_fin_letak_150x100-1

Davis Cup: Preko Fincev proti svetovni eliti

daviscup_slo_fin_letak_150x100-1

Slovenska moška teniška reprezentanca bo med 4. in 6. marcem v ljubljanski dvorani Tivoli gostila Fince in začela vzpon proti svetovni skupini Davis Cupa. Vstopnice za najpomembnejši obračun Davis Cupa zadnjega desetletja gredo po atraktivnih cenah v prodajo že jutri.
V času največjih uspehov slovenskega moškega tenisa v zgodovini bo v dvorani Tivoli posebej za to priložnost postavljeno peščeno teniško igrišče, ki bo ljubiteljem tenisa omogočilo spremljati dvoboje na najvišji ravni svetovnega tenisa. V sklopu Davis Cupa med Slovenijo in Finsko – dogodek se bo odvil med 4. in 6. marcem – se bodo Blaž Kavčič (ta čas 83. mesto na ATP) in preostala slovenska druščina potegovali za zmago nad Finsko, ki jo bo vodil Jarko Nieminen, ta čas 43. igralec sveta.
Dvoboj bo v sklopu prvega kroga 1. evro-afriške skupine – nazadnje je naša reprezentanca v tej kategoriji igrala pred desetimi leti, ko so jih izločili prav Finci – v katero so se naši uvrstili preko lanskoletnih zmag nad Norveško, Bolgarijo in Litvo. Tokratna zmaga nad Finsko bi delno že odprla vrata svetovne skupine, v kateri nastopa najboljših 16 reprezentanc na svetu. Z zmago nad Finci bi Slovenijo v 2. krogu čakala Italija, zmaga nad zahodnimi sosedi pa bi že vodila v končnico (play-off) za svetovno skupino.
Teniška zveza Slovenije (TZS) si je poleg tekmovalnega cilja zadala tudi cilj, da bo v Tivoliju naše fante spremljalo kar največ gledalcev. Ne gre pozabiti, da bi ravno publika utegnila prevesti tehtnico na domačo stran, saj je za srečanja Davis Cupa značilno bučno navijanje, ki je daleč od siceršnjega teniškega navijanja.
»V začetku marca se nam obeta vrhunski teniški dogodek, ko bomo v dvorani Tivoli gostili Finsko. Upam, da se 4. marca vidimo v polnem Tivoliju,« se obračuna s Finsko veseli slovenski trener in kapetan Blaž Trupej, naš prvi lopar Blaž Kavčič, ki igra v izjemni formi, pa pravi: »Prihaja eden izmed vrhuncev moje sezone. V Slovenijo prihaja Finska, z njihovim najboljšim igralcem Nieminenom, ki je že nekaj let v svetovnem vrhu. Zato si vsi želimo, da bo dvorana v Tivoliju polna in da bo bučno navijanje s tribun pripomoglo k naši zmagi!«
Z namenom čim večjega obiska je TZS pripravila atraktivne cene vstopnic, ki gredo v prodajo že jutri. Cena vstopnice za posamezen dan znaša 5 evrov, za vse tri dni pa zgolj 10 evrov, kupiti pa jih bo mogoče na vseh prodajnih mestih Eventima.
Že v dneh pred dvoboji se bodo odvile tudi nekatere promocijske in zabavne aktivnosti. Posebej za ta namen je zaživela tudi spletna stran www.daviscup.si z zanimivimi vsebinami, dogajanje o obračunu pa je mogoče ažurno spremljati tudi na Facebooku. Vse naštete aktivnosti se bodo odvijale predvsem v želji, da bi bil obračun s Finci največji praznik slovenskega moškega tenisa doslej.