Z Đokovićem in Samprasom usklajujemo le še termin”

Ljubljana – Ekshibicijski teniški dvoboj med Srbom Novakom Đokovićem in Američanom Petom Samprasom v ljubljanski dvorani Stožice najverjetneje bo.
Novak Đoković, ki je zaradi poškodbe odpovedal turnir v Pekingu, si menda zelo želi prihoda v Ljubljano.
Pred več kot mesecem dni se je začelo govoriti, da naj bi dvorana Stožice prvič gostila teniški spektakel. Kmalu zatem je na dan pricurljala vest, da bosta Ljubljano obiskala celo prvi igralec sveta Đoković in najboljši v devetdesetih letih prejšnjega stoletja Sampras. Sprva je bilo predvideno, da bo dvoboj na sporedu 27. septembra, nato pa se kar nekaj časa ni nič govorilo o njem. Še prejšnji teden je svetovalec organizacije obračuna Ernest Aljančič dejal, da bo dokončno obvestilo glede spektakla prišlo ta teden, prvotni termin pa seveda ni več prišel v poštev.

Je pa v petek Aljančič malce presenetil z izjavo, da dvoboj med Đokovićem in Samprasom skoraj zagotovo bo. “Če bo, bo na sporedu ta dvoboj, druge možnosti ni. Z Đokovićem in Samprasom smo že skoraj dogovorjeni, usklajujemo le še termin. Prejšnji je na srečo odpadel, saj se takrat zaradi poškodbe Đokovića v nobenem primeru ne bi mogla pomeriti,” je dejal nekdanji predsednik Hokejske zveze Slovenije in dodal, da cena obeh zvezdnikov ni tako visoka, kot se je o njej pisalo v medijih. Krožile so namreč informacije, da naj bi Srb za dvoboj zahteval 800.000, Američan pa 300.000 evrov. “Cena je bistveno nižja,” je potrdil Aljančič, ki ni želel ničesar povedati o sponzorjih. “Dokler ni stoodstotno jasno, da dvoboj bo, ne morem o sponzorjih nič povedati, saj bi se lahko po nepotrebnem zgodila kakšna škoda,” je dodal Aljančič.
Pete Sampras je od 1993 do 1998 šest let zapored prvi igralec sveta. Pete Sampras je od 1993 do 1998 šest let zapored prvi igralec sveta.
Đoković in Sampras se doslej še nikdar nista pomerila med seboj. Bodo imeli njun medsebojni obračun kot prvi priložnost videti slovenski teniški navdušenci? Po zagotovilih Aljančiča bo več znano prihodnji teden. Tako “Nole” kot “Pistol Pete” pa sta menda zelo zainteresirana za prihod v Ljubljano, kar naj bi se zgodilo v oktobru ali novembru.

nole

Vir:www.siol.net