Končuje se zimska sezona v tenisu. Na zadnjem turnirju do 12 let se je v finalni del prebil Samuel Pate. Na round robin tekmovanju v Ljubljani je suvereno zmagal vse tri tekme, tako si je prislužil možnost vpisa v A turnir.   Glavni turnir se je odvijal ta konec tedna na igriščih Branika v Mariboru. V kvalifikacijah mu ni bilo potrebno nastopiti zaradi zadostnih točk na lestvici. V soboto se je začel glavni turnir. Samuel je prvo kolo premagal tekmovalca Plešca z  Max kluba z izidom 6:4 in  6:1. Drugo kolo je naletel na petega nosilca in izgubil po solidni predstavi. Pri izidu 3:2  v prvem setu se mu je strgala struna na loparju in tekmo je dokončal z nekaj lažjim loparjem. Ker z njim ni že nekaj časa igral, tako se je za privajanje porabil vse do konca prvega seta. V drugem pa je zadeva postala ponovno bolj izenačena. Tekma se je končala z 6:2 in 6:3 za Filipa Planinška. Bil je boljši nasprotnik, predvsem pa se pozna razlika v tem obdobju glede na veliko večjo količino treningov(cca. 5x več na teden).
Prihaja zunanja sezona ,v kateri je cilj čim bolj zmanjšati razlike do najboljših in počasi osvojiti kakšen pokal v kategoriji do 12 let v A turnirju.
Naj še dodam, da se je Samuel prijavil na mednarodni turnir v Smrikvo  pri Puli konec junija ,kjer nastopijo po dva do trije najboljši igralci iz različnih držav.
Organizator je njegovo prijavo sprejel in mu že pisno zagotovil nastop v glavnem turnirjev letnikov 2002 in mlajših.

samuel_pate_530a