Lions club Ilirija že tradicionalno vsako leto organizira t.i. Kresno noč, ki ima humanitarno noto. Tako je bil včeraj, 22. junija 2012, glavni namen dogodka v Vili Podrožnik zbrati čim več denarja za pomoči potrebne otroke, varovance Male hiše, hiše zavetja, ki vsako leto nudi zatočišče okoli 250 otrokom iz socialno ogroženih družin v Plištanju na Kozjanskem. Program Male hiše je namenjen otrokom iz družin, ki jih pestijo alkoholizem, zasvojenost, bolezni staršev ter druge socialne in finančne stiske. Program je zasnovan na t.i. Palčkovih taborih, ki jih za ciljno skupino otrok že vrsto let izvajajo med vikendi, počitnicami in prazniki.
lions

Letos je vlogo častnega pokrovitelja Kresne noči prevzel Njegova ekscelenca gospod Andrew Page, veleposlanik Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Sloveniji, zato je bil celoten večer ovit v britansko razpoloženje, njeno zgodovino, kulturo in kulinariko. Poleg bližajočih se olimpijskih iger so proslavili tudi 200-letnico rojstva pisatelja Charlesa Dickensa.

Ker je bil dogodek prežet z britanskimi značilnostmi in viktorijansko dobo, so udeleženci na povabilo organizatorja Belega teniškega turnirja pričarali igro tenisa v omenjenem času. Tako je dobil Beli turnir, ki ga organizira Teniški klub Portovald, še dodaten pozitivni pečat in potrdilo, da je prepoznaven dogodek v Sloveniji.

V TK Portovald smo veseli in ponosni, da smo na tak način popestrili dobrodelni dogodek v Ljubljani.

TK Portovald
Jiri Volt