OP Novo mesto – nedeljski dogodki   vir:www.tenis-rekreacija.si

Novo mesto, 13.5.2013 – V Novem mestu se je končal drugi tekmovalni dan odprtega prvenstva (prvega je sicer odplaknil dež), rezultate pa si lahko ogledate TUKAJ. V moški konkurenci je nedeljo najbolj “zaznamoval”  povratnik na touru Andrej Šalamun (celo zimo je učil smučanje v Avstriji, zimskih tekmovanj se ni udeleževal), ki je odlično izkoristil nekoliko težje pogoje (mokra igrišča, igranje na skrajšan niz) in se kljub zelo težkemu žrebu uvrstil v polfinale (v drugem krogu je premagal petega nosilca Sebastjana Sajovica in nato v četrtfinalu drugega nosilca Jerneja Ajda). Spomnimo – Andrej Šalamun je bil lani že finalist odprtega prvenstva Velenja. Odpoved tretjega nosilca Toneta Komarja je dobro “vnovčil” tudi Mitja Mali, ki se bo v prvem polfinalu pomeril s prvim nosilcem Alešem Mačkom. Maček je bil včeraj spet zelo razpoložen, v dveh tekmah je oddal vsega eno igro. Četrti polfinalist je Blaž Ručigaj, ki je nase opozoril že v Velenju, kjer je osvojil 3. mesto. Imel je verjeteno najtežjo pot do polfinala, saj je moral premagati tako dobre igralce, kot so Luka Vran, Ivo Bubnjič in Miha Ogrič.  Gre tokrat lahko Blaž še korak naprej? Tolažilno skupino je dobil Luka Vran, še najtežje delo je imel v polfinalu proti domačinu Simonu Deželanu, kjer se je izvlekel z 10/8 v tretjem nizu. V ženski konkurenci, ki se je že končala, je znova slavila Lea Sunarič, v finalu bi morala igrati z domačinko Lidijo Urh, ki pa je morala tekmo zaradi poškodbe predati. Lidija je v četrtfinalu premagala Karmen Orter Divjak, v polfinalu pa še drugo nosilko Karmen Kristan. V novomeškem derbiju je Slavka Srebrnjak v treh nizih premagala Janjo Jedlovčnik, v polfinalu pa je Slavka gladko izgubila proti Sunaričevi. Tolažilno skupino pri ženskah je dobila Andreja Bizjak, v finalu je bila boljša od Brigite Zebič, ki je v prvem krogu presenetila z zmago nad Olgo Vrhovec. Za konec našega poročanja naj izrečemo še vse pohvale prizadevnemu vrhovnemu sodniku Jiriju Voltu, ki je sredi turnirja ostal brez pomoči – koordinator iz pisarne DITS-a, ki je tudi skrbel za poročanje v živo, je moral sredi turnirja v bolnico (ni šel on, ampak je moral tja odpeljati svojega očeta), in Jiri je z odliko opravil svoje delo do konca turnirja.
Screenshot-2013-05-13_08.57.27

11.5.2013 20.00 uri razpored nedelja tukaj :nedelja razpored

Novo mesto, 11.5.2013
Objavljamo razpored odprtega prvenstva v Novem  mestu in Kamniku za nedeljo 12.5.2013 TUKAJ. Zaradi odpovedi dveh igrallcev v moški konkurenci in dveh igralk v ženski konkurenci, smo razpored morali primerno korigirati. Igralce prosimo za razumevanje – kadar nastopijo izjemme razmere, kot je izguba enega tekmovalnega dne, je potrebno sistem igranja pač spremeniti.

11.5.2013  9.49 uri
–  
Novo mesto, 11.5.2013 – Vsi dvoboji današnjega tekmovalnega dne so odpovedani in prestavljeni na jutri (nedelja 12.5.). Razpored dvobojev za jutri bo približno tak, kot je bil za danes, s tem da nam je jasno, da morda jutri kdo ni računal na to, da bi lahko igral (čeprav bi moral), in ne bo mogel priti na tekmovanje, tako da bo morda kakšna tekma (upamo, da ne preveč) odpadla. Igralci, ki jutri ne morete priti na to čim prej sporočite po telefonu na 041 844 086 ali pošljite e-pošto na tenis.rekreacija@t-2.net . Jutri bomo skušali odigrati tri kola (zato, da se igralci ne bi na tekmovanje vozili trikrat), ker pomeni, da bomo morali igrati tako, da bomo uporabili alternativne metode štetja (tako kot smo igrali pozimi, a brez no-ad štetja, igrali bomo na razliko torej). Uradni razpored dvobojev za nedeljo bo objavljen danes ob cca 18.00 uri!


11.5. 2013  6.30 uri
– Obveščamo vse igralce in igralke, da se celoten urnik današnjega razporeda zamika za 2 uri. (
če si igral ne pred 9.30 po novem  ne pred 11.30 itd…   – Nasljednja informacija ob 9.30 uri
Vodja tekmovanja Jiri Volt 041 557 857

Žreb in razpored velja za soboto, 11.5. op novo mesto in kamnik 2013 zreb in razpored.pdf

Na A turnir v Novo mesto se uvrstijo igralci, ki so uvrščeni od 1. do 100. mesta na jakostni lestvici DITS. Če se bo na tekmovanje prijavilo več kot 28 igralcev, ki so uvrščeni med najboljših 100, se na tekmovanje v Novo mesto sprejme najboljših 28 prijavljenih tekmovovalcev, ostali morajo v turnir B, ki bo v Kamniku. Na B turnir v Kamniku se uvrstijo igralci, ki so uvrščeni od 101. do 500. mesta. Če se bo na tekmovanje prijavilo več kot 28 igralcev, ki so uvrščeni med 101. in 500. mestom, se na B tekmovanje v Kamnik sprejme najboljših 28 prijavljenih igralcev, ostali igrajo v C turniju v Kamniku. DITS si pridržuje pravico, da “meje” uvrstitev prestavi, če je to potrebno. Organizator ima previco podeliti 4 vabila (wild cards).
Screenshot-2013-05-11_20.29.49