Dolenjski teniški klubi (TK Kočevje, TK Brežice, TK Krka Otočec, TK Portovald in TK Krško) so pristopili k skupni organizaciji teniških turnirjev za otroke, ki nabirajo prve tekmovalne izkušnje in preko njih postopno prehajajo na nivo tekmovanj, ki jih organizira Teniška zveza Slovenije. K projektu se je, kot posebni povabljenec, pridružil še TK Kozje.

Prvi turnir iz zimske serije “Dolenjski teniški sateliti” (DTS) se je odvil 16.1.2016 v TK Krško. Sledijo pa še turnirji v Novem mestu (februarja), na Otočcu (marca) in aprila masters v Krškem.

In kako je bilo tokrat v Krškem?

Od 55 prijavljenih otrok jih je na turnirju na koncu nastopilo 48 in sicer:

– v kategoriji MINI tenis nastopilo 16 otrok,

– v MIDI tenisu 12 otrok,

– tenisu 11-13 let 11 otrok,

– v tenisu 14-18 let 9 otrok.

Vsak udeleženec je ob zaključku prijel diplomo za sodelovanje na seriji »DTS«.

V kategoriji MINI TENIS je v ekipni tekmi tekmovalo 16 otrok, ki so bili razdeljeni v 4 skupine po sistemu RR. Zbirali so točke za svoje klube in se razvrstili takole: 1.m. TK Kozje, 2.m. TK Condor, 3.m. TK Krka Otočec, 4.m. TK Kočevje, 5.m. Portovald Novo mesto, 6.m. TK Brežice.

V kategoriji MIDI TENIS je tekmovalo 12 otrok, po enakem sistemu kot v MINI tenisu. Klubi so se razvrstili po naslednjem vrstnem redu: 1.m. TK Condor, 2.m. TK Krka Otočec, 3.m. TK Brežice, 4.m. TK Kočevje, 5.m. TK Krško, 6.m. TK Portovald Novo mesto.

V TENISU DO 10 let tokrat ni bilo udeležencev.

Med DEKLICAMI od 11 do 13 let sta si, v konkurenci štirih deklic, prvo mesto razdelili Nina Savnik (TK Brežice) in Jelena Kovačevič (TK Portovald NM), ki sta z igro v medsebojnem obračunu uprizorili pravo poslastico dneva. V isti kategoriji med DEČKI pa je slavil Žiga Murn (TK Kočevje) v prvi in Vitan Hribar (TK Kočevje) v drugi skupini. Tekmovalo je 11 igralcev, ki so igrali po sistemu RR in sicer je posamezni dvoboj štel 6 iger.

Igralo se je še v kategoriji od 14 do 18 let in sicer mešano, v vsaki skupini je namreč igrala še ena punca. V prvi skupini je slavil Dejan Zurenc (TK Kozje), v drugi pa Jelena Kovačevič (TK Portovald NM). Tekmovalo je 9 igralcev, ki so igrali po sistemu RR in sicer je posamezni dvoboj štel 6 iger.

Tako je za nami prvi zimski DTS. V prihodnjih mesecih se obetajo še trije, vključno z mastersom. Otroci se bodo sedaj vrnili na treninge, kjer bodo skušali do prihodnjega turnirja, ki bo v Novem mestu ferbuarja, čimbolj izpiliti formo, da bodo osvojili čimveč točk, saj se bodo točke iz posameznih turnirjev seštevale na vseh treh rednih turnirjh in bodo osnova za njihovo uvrstitev na zaključni masters. Vztrajnost in trud za vsako točko sta torej ključ do uspeha.

Hvala vsem nastopajočim! Hvala navijačem, sodnikom in pomočnikom pri pogostitvi.


MINI in MIDI tenis  so nastopali
Timotej Mirtič, Amber Ivana Erenda, Enej Pavlin, Maša Pavlin, Aljaž Janezič, Martin Kolarič
TENIS 11-13 let je nastopala
Ema Derganc
TENIS 14-18 let so nastopili
Jelena Kovačevič, Ana Tolar

TK Krško, TK Portovald