TENIŠKI KLUB PORTOVALD
Lepo pozdravljeni na strani teniškega kluba Portovald. Na spletni strani je predstavljen teniški klub Portovald. Stran je trenutno v izdelavi, več informacij najdete na www.tenis-klub-portovald.si
tenis_1

V poznem poletju leta 1998 je v Novem mestu prenehal delovati Teniški klub Krka, ki je bil do tedaj organizator aktivnosti na teniških igriščih Športnega parka Portovald.

 

Peščica športnih zanesenjakov in privržencev tenisa se s takim stanjem ni hotela sprijazniti in že v oktobru istega leta smo ustanovili Teniški klub Portovald.

            Prva in najpomembnejša naloga kluba je popularizacija tenisa med otroki in mladino ter organizacija različnih oblik teniške vadbe za mlade vseh starosti.       Začetki so bili težki, vendar polni optimizma in odločenosti, da moramo uspeti. S tem namenom smo že spomladi leta 1999 k sodelovanju pritegnili trenerja  tenisa Jiříja Volta iz Češke, zibelke tenisa v Evropi, ki je ponujeni izziv sprejel. Ob popolnem zaupanju in podpori vodstva kluba je takoj začel s trenerskim delom ter aktivnostmi za promocijo tenisa in »svojega« teniškega kluba. Malo je otrok v novomeških vrtcih in osnovnih šolah, ki se niso srečali z Jiříjem, trenerjem, ki govori » malo drugačno« slovenščino in ki vedno poskrbi za nepozabna doživetja ob igrah s teniškimi žogicami in loparji. 

Število članov kluba je postajalo iz leta v leto večje, nabor dejavnosti pa vse širši. Kot zanimivost le podatek: leta 1999 smo začeli s petimi udeleženci teniške šole in desetimi člani kluba, danes pa v klubu vadi osemdeset otrok, klub pa skupaj šteje več kot dvesto članov. Samo v teniškem vrtcu vadi dvakrat toliko malčkov, kot je bilo v prvem letu članov kluba, ostali otroci in mladostniki pa so vključeni v programe mini in midi tenisa ter celoletne teniške šole.

           

Igranje tenisa v Novem mestu ima več kot stoletno tradicijo, zato v klubu posvečamo veliko pozornost tudi dejavnostim rekreativnega tenisa. Klubski turnirji, celoletni rekreativni ligi Triglav in NKBM in družabna srečanja so dejavnosti, s katerimi skušamo rekreativnim igralcem omogočiti kvaliteten način preživljanja prostega časa na in ob teniških igriščih Športnega parka Portovald.

           

Od leta 2004 dalje vsako zadnjo soboto v avgustu organiziramo  Beli teniški turnir. Turnir je zanimiv in poseben zato, ker udeleženci nastopajo v starodobnih oblačilih in igrajo z lesenimi loparji. S časom je turnir postal  tradicionalen in si pridobil  teniške prijatelje po vsej Sloveniji in tujini.

           

Klub bo leta 2008 praznoval svojo deseto obletnico delovanja. V tem času smo  zadovoljive rezultate dosegli predvsem na področju popularizacije tenisa in delno tudi na tekmovalnem področju. Na  teniških igriščih v Novem mestu imamo namreč zelo dobre pogoje za delo. V zimskem času pa vadimo v šolskih telovadnicah in v TC Otočec.

V klubu si bomo prizadevali, da bomo ob naslednji obletnici že lahko napisali, da pozimi vadimo  v novomeški teniški dvorani,  kar je gotovo nujno za doseganje še boljših rezultatov na tekmovalnem in rekreativnem področju!

 

Vsem igralcem tenisa želim veliko športnih uspehov, vsem, ki klubu kakor koli pomagate in nam stojite ob strani, pa iskrena hvala v upanju, da nam boste ostali zvesti še naprej!

 

Predsednica kluba

Irena Gostiša Benčina