Rekreacijska tekmovanja in odprto prvenstvo Kamnika

Pozdravljeni vsi!

Pri vzpostavljanju sistema rekreacijskih tekmovanj TZS je bil znova narejen velik korak naprej, saj je na včerajšnjem sestanku predstavnikov TZS in organizatorjev regionalnih rekreacijskih teniških lig prišlo do nekaterih pomembnih sklepov.  Formirala se je Rekreacijska tekmovalna komisija (RTK), ki bo v tem tednu pripravila uradni pravilnik za organiziranje in izvedbo rekreacijskih tekmovanj ter uradni pravilnik o rangiranju igralcev, ki sodelujejo na teh tekmovanjih. Predsednik RTK je Matjaž Pogačar iz Kamnika, podpredsednik je Anton Grosman iz Velenja, člani RTK pa so Franci Hrovat (Koper), Miha Bitežnik (Kranj) in Dušan Razboršek (Litija).  Jasno je, da je vsak začetek težak, da se bodo pri iskanju »najboljše formule« za izpeljavo tekmovanj delale tudi napake in da bo sistem potrebno skozi čas in pridobljene izkušnje tudi spreminjati. V naslednjih dneh bodo klubi oziroma organizatorji regionalnih teniških lig pozvani, da naj oddajo vlogo za licenciranje teh lig, kar v praksi pomeni, da bodo točke za jakostno lestvico TZS za rekreativce dobili le tisti igralci, ki nastopajo v ligah, ki jih »priznava« TZS. Pogoji, ki jih mora izpolnjevati neka liga za izdajo licence, so navedeni v Pravilniku o rangiranju rekreativnih teniških tekmovanj (čistopis  vam pošljemo po e-pošti v nekaj dneh).

Da ne dolgovezimo: projekt rekreacijskih tekmovanj TZS se nadaljuje, prvi naslednji projekt pa je prvo odprto prvenstvo za rekreativce, ki bo 28., 29. in 30.7.2012 v Kamniku in ki je prvega ranga (zmagovalcu prinaša 480 točk za jakostno lestvico TZS za rekreativce, drugo uvrščenemu 360 točk, itd.). Skupni  nagradni sklad je zopet 1.000 EUR , tekmovanje pa bo organizirano za skupino A (čisti rekreativci) in za skupino B (bivši tekmovalci). Razpis tekmovanja, v katerem bodo vse podrobnosti, bo objavljen v kratkem. Prijavnice že lahko pošljete na e-poštni naslov tenis.rekreacija@t-2.net .

Do konca letošnjega poletnega dela sezone  načrtujemo še naslednja tekmovanja: kot rečeno, odprto prvenstvo Kamnika od 28. do 30.7.2012, odprto prvenstvo Ljubljane od  25. do 27.8.2012 (lokacija še ni znana, tečejo pogovori), odprto prvenstvo Velenja sredi septembra (točen datum še ni znan) in zaključni turnir (masters) prvih 32 igralcev z lestvice TZS za rekreativce (konec septembra, začetek oktobra? Točen datum in lokacija še nista znana, tečejo pogovori).

V začetku meseca oktobra bo vsem slovenskim klubom poslan razpis za organizacijo dvoranskih rekreacijskih tekmovanj, celoten koledar za zimo 2012-2013 pa bo objavljen konec oktobra (od novembra 2012 do marca 2013 naj bi se v eni od slovenskih teniških dvoran organiziralo po eno tekmovanje za rekreativce).  Za vsa vprašanja smo vam na voljo na spodnji telefonski številki.

Lep pozdrav,

Za Rekreacijsko tekmovalno komisijo TZS
Matjaž Pogačar, predsednik
041844086

P.s. Prva uradna lestvica za rekreativce bo izdelana in objavljena nekaj dni za tem, ko bo zaključen rok za oddajo vlog za izdajo licenc za posamezne rekreacijske lige. Predvidoma naj bi to bilo sredi julija. Demo lestvico vam pošiljamo v priponki, ni za uporabo na tekmovanjih, saj so v njej vključeni samo rezultati državnega prvenstva in zasavske, posavsko-dolenjske, ljubljanske ter kamniške lige. Bolj realna bo potem, ko bodo vnesene točke tudi za druga ligaška tekmovanja, ki bodo prejela licenco, najbolj realna pa bo čez eno leto… Prosimo, da nam  pošljete vaša razmišljanja, predloge, pomisleke, pohvale, kritike, itd., saj želimo organizirati tekmovanja, ki bodo kar v največji meri in predvsem ustrezala vam!

kristan-sunaric

Lestvica: kopijalr20121

Prijavnica: kopijaprijavnica_odprto-prvenstvo-rekreativci-kamnik-2012