Danijel – najboljši kegljač med tenisači TK Portovalda!

V mestu Zalaegerseg na Madžarskem je od 10. do 15. maja potekalo X. kadetsko svetovno prvenstvo  v kegljanju. V reprezentanci Slovenije je nastopil tudi Danijel Lavrič, drugače tudi član TK Portovald.  V ekipnem nastopu je podrl 573 kegljev in bil drugi v slovenski ekipi, ki je na koncu  zasedla 9. mesto. Trema je pač naredila svoje. 24 najboljših kegljačev  iz ekipnega nastopa  se je  uvrstilo na tekmo posameznikov. Šlo je za las, Danijel je ravno ujel še zadnjo vstopnico za tekmo posameznikov.
Po ponesrečenem nastopu na ekipni tekmi smo bili vsi malo na trnih, vendar se je skrb pokazala za neupravičeno.  Na koncu je semafor pokazal 611 podrtih kegljev, kar je njegov osebni rekord na uradnih tekmovanjih. Na koncu je to pomenilo nehvaležno, vendar še vedno odlično četrto mesto. Od medalje ga je ločilo vsega 5 kegljev.   V  skupnem seštevku rezultatov ekipnega in posameznega nastopa pa je zasedel  9. mesto.
Z več kot odličnim nastopom na Madžarskem se je Danijel uvrstil na seznam kandidatov slovenske mladinske reprezentance za svetovno prvenstvo naslednje leto v Češkem Brnu.