BELI TENIŠKI TURNIR 2013

Deseti jubilejni turnir, ki smo ga organizirali zadnjo avgustovsko soboto je uspel. Turnir se je začel, kot ponavadi, s slovesno otvoritvijo, ki jo je  vodila Judita Pirc iz Mestne občine Novo mesto. Pozdravni nagovor udeležencem

turnirja je predsednica kluba Portovald, Irena Gostiša Benčina namenila številnim udeležencem, gostom, prirediteljem in sponzorjem letošnje največje rekreativne teniške prireditve pri nas
Nagovor se je v celoti glasil takole:

« Dragi teniški igralci in igralke, spoštovani gosti

Leto je okoli in   vesela ter počaščena sem, da vas imam priložnost v tako velikem številu pozdraviti na jubilejnem , desetem po vrsti Belem teniškem turnirju. Še poseben pozdrav in zahvala, da ste s svojo prisotnostjo počastili naš današnji  slavnostni dogodek, pa gre predstavnici pokroviteljice turnirja  MO Novo mesto,  gospe Mojci Špec Potočar, direktorju Agencije za šport gospodu Srečku Vovku, inženir arhitektu Tomažu Levičarju, ki že vrsto let z oblikovanjem plakatov in biltenov skrbi za vizualno podobo turnirjev  ter našim dragim gostom iz Teniškega kluba Mladen Stojanović iz Prijedora na čelu z predsednikom kluba Mišom Rodičem.

Vsakoletni beli teniški turnir predstavlja vrhunec poletne teniške sezone v našem klubu  in istočasno težko pričakovani dan ponovnega snidenja z vami, dragi naši teniški prijatelji., ki se v vseh letih  v tako velikem številu odzivate našim povabilom. Hvaležni smo vam za vse prelepe, skupaj preživete trenutke .

Vsi tisti, s katerimi se na Belih teniških turnirjih srečujemo in družimo že več let , ste gotovo opazili, da novomeški teniški center postaja iz leta v leto lepši in boljši.  Tako nekateri izmed vas gotovo še ne veste, da je naša zadnja večja pridobitev napihljiva teniška dvorana preko dveh igrišč, ki smo jo ob obilici dežja v jesenskih mesecih in še več snega v zimskih mesecih »krstili« v letošnji zimski sezoni. Z napihljivo dvorano končno lahko delo kluba organiziramo kontinuirano preko celega leta, saj v zimskem času nismo več odvisni od omejenega števila ur v najetih prostorih. Pri vseh prednostih pa si le močno želimo, da nam bi bila v bodoče narava bolj prizanesljiva z dežjem in snegom.

V zadnjih tednih so potekala  tudi dela na sanaciji  dotrajane razsvetljave igrišč ter na zunanji ureditvi. Žal je izvajalce po dolgem , vročem poletju presenetil dež v zadnjih dneh , tako da zunanja ureditev  žal ni v celoti končana. 

Kljub temu pa na današnji slavnostni dan z radostjo ugotavljam , da je naše vztrajno in  prizadevno delo  ob vedno jasni viziji , usmerjeni v množičnost tako v segmentu dela z mladimi, kot na področju rekreativnih dejavnosti, obrodilo sadove. Na teniških igriščih ob novomeški lepotici, zeleni reki Krki, je živahno poleti in pozimi in  več kot stoletna tradicija igranja  tenisa na igriščih v Novem mestu je ohranjena . Tudi za bodočnost se nam ni potrebno bati , saj v klubu le program teniškega vrtca obiskuje več kot dvajset malčkov.

Današnji slavnostni dogodek pa  želim  izkoristiti še za to , da se pred vsemi vami zahvalim:

– MO Novo mesto za razumevanje in finančno pomoč pri realizaciji projektov,
– Agenciji za šport, ki nam je zaupala  v dolgoročno upravljanje ta čudovit športni objekt,
  našim vaditeljem za  vestno delo z mladimi člani kluba,
– oskrbnikom za  vse delo v klubu in vestno urejanje igrišč,
– vsem sponzorjem, brez katerih klub ne bi mogel uspešno delovati. Še posebna zahvala pa gre generalnemu sponzorju današnjega turnirja Optiki in zobozdravstveni ambulanti Pušnik-Novljan,
– g. Jiriju Voltu za njegovo neumorno strokovno in organizacijsko delo v klubu,
– in ne nazadnje  vsem članom kluba, ki pomagate pri organizaciji klubskih dogodkov.

Desetič po vrsti sta si teniška preteklost in sedanjost na Belem teniškem turnirju podali roke.

Spoštovani igralci, cenjene igralke, dragi gosti. Želim  si, da bi v naši sredini preživeli  prijazen dan z veliko užitkov pri teniški igri ter ob druženju na in ob  teniških igriščih. Naj vam leseni loparji ne bodo pretežki in žogice ne prehitre in naj bodo lepi spomini na današnji dan vzpodbuda, da se drugo leto zopet srečamo. 

Irena Gostiša Benčina »

Po končanem nagovoru predsednice je z  glasbeno točko otvoritev popestrila Ana Čop s Fly me to the moon iz jazzovske zakladnice. Sledil je nagovor podžupanje Mestne občine Novo mesto mag. Mojce Špec Potočar, ki je goste in udeležence turnirja pozdravila v imenu pokrovitelja in jim zaželela obilo športnih uspehov in sreče. Podžupanja je bila vesela, da igrišča dobivajo končno podobo in, da se je infrastruktura na igriščih spremenila, kar je v zadovoljstvo občine predvsem pa igralcev,ki obiskujejo igrišča v Portovalu. Sledila je druga glasbena točka, mlada izjemno nadarjena glasbenica Ana Čop je tokrat zaigrala in zapela  slovensko zimzeleno popevko Orion.

Vodja turnirja  Jiri Volt je vse udeležence pozdravil in predstavil že znana pravila Belega teniškega turnirja. Otvoritveni udarec je pripadel idejnemu vodji turnirja Jiriju Voltu in Veneri Jandrić, ki se je kot gostja s svojimi prijatelji in znanci iz   Prijedorja udeležila Belega turnirja. Po otvoritvenem udarcu je sledila skupinska  fotografija in razrez jubilejne turnirske torte.

Po končani otvoritvi je sledilo tekmovanje Belega turnirja 2013. Igralci so najprej odigrali 3 kola žrebanjih dvojic, nato se je najboljših šestnajst dam in šestnajst gospodov uvrstilo v nadaljnje tekmovanje ,ki se je igralo že na izpadanje.

*Kategorija GOSPODJE*

*Polfinale:*
Dušan Ilovar- Roman Lavrič – Marjan Bajuk, Srečko Ban 6:4

Janez Pavčnik, Nenad Jadrić – Marjan Malešič, Simon Gradišar 4:6

*Finale: *
Marjan Malešič, Simon Gradišar  – Dušan Ilovar- Roman Lavrič 6:4

*3.mesto:*
Janez Pavčnik, Nenad Jadrić –  Marjan Bajuk, Srečko Ban 6:3

*Kategorija DAME*

*Polfinale*:

Tatjana Sitar, Janja Jedlovčnik- Slavica Srebrnjak, Diana Pavčnik 3:6

Jadranka Maček, Blažka Vrbinc – Karin Volt, Mia Zupanc 6:4

*Finale*:
 Tatjana Sitar, Janja Jedlovčnik – Karin Volt, Mia Zupanc 6:4

*3.mesto:*
Slavica Srebrnjak, Diana Pavčnik – Jadranka Maček, Blažka Vrbinc 6:3

Podelitev je potekala na levem bregu reke Krke v sklopu prireditve Noč na Krki. Teniški klub Portovald se zahvaljuje vsem sponzorjem in donatorjem, ki so zaznamovali to desetletje.

TK Portovald

Lokalno.si   tukaj