Mednarodni turnir v kategoriji do 12 let se je odvijal na Ptuju od 18. do 24. avgusta. Samuel Pate je tekmoval posamično in v kategoriji dvojic z reprezentančnim kolegom  Vidovič Blažem. Posamično je prikazal dobro igro in se uvrstil med najboljših osem igralcev, kjer pa je moral po treh setih borbe priznati premoč tekmovalcu iz Italije. V dvojicah sta z Blažem igrala suvereno do polfinala. Tam sta se srečala z zelo močnima nasprotnikoma, reprezentantoma Rusije in Bolgarije. Samuel in Blaž sta igrala na zelo visokem nivoju in po izenačeni tekmi  strla zelo trdoživa nasprotnika v treh setih. Odločilno prednost je prinesel Samuel, ker je zelo dobro pariral nasprotniku na izmenjavi forehand diagonal Sharipovu.
Naj omenim da je Sharipov gladko osvojil turnir na Ptuju posamično.  V finalu sta Samuel in Blaž prva dva seta povedla z 4:1 v igrah….v prvem setu popustila in set izgubila. V drugem sta pokazala več borbe in ga osvojila.
Odločil je odločilni tebreak do 10 točk, kjer pa sta suvereno od začetka prišla do prednosti in zmagala z rezultatom 10:4.
Vidno je bilo, da se da igrati z vsakim posameznikom. Odloča pač zbranost posameznika in večja količina treningov predstavnikov iz tujine. Trenirajo tudi do 30 ur tedensko. V dvojicah pa sta z Blažem zelo uigran in težko premagljiv dvojec na evropski ravni.
Čestitamo Samuele za ta vrhunski dosežek

TK Portovald
Jiri Volt
Screenshot-2014-08-23_19.31.15