BELI TENIŠKI TURNIR 2015 bo, 20.junija 2015 s pričetkom ob 9.oo uri! VABLJENI
Spletna stran turnirja
www.beliturnir.si

Avgusta 2004 je Teniški klub Portovald prvič organiziral Beli teniški turnir. Prvega turnirja se je udeležilo preko 80 teniških igralk in igralcev iz vse Slovenje pa tudi iz tujine. S svojo udeležbo nas je razveselil in počastil, danes žal že pokojni, takrat pa 96-letni veteran gospod Leon Vidic, ki je imel tudi otvoritveni udarec.
Beli teniški turnir je zanimiv in privlačen zato, ker udeleženci turnirja nastopajo v starodobnih belih teniških oblačilih in z lesenimi loparji. Vsako leto podelimo tudi nagrado za najizvirnejšo teniško opravo.


Beli teniški turnir tako združuje preteklost s sedanjostjo in kulturo s športom, tako kot je to zapisano v knjigah, ki opisujejo zgodovino belega športa, kot tenisu radi rečemo. V program turnirja vpletamo tudi elemente umetnosti in dobrodelnosti. Likovna delavnica leta 2005 ter donaciji finančnih sredstev OŠ za otroke s posebnimi zahtevami in OŠ Grm, obe iz Novega mesta, so rezultat teh prizadevanj.

Organizacija turnirja predstavlja za TK Portovald vrhunec poletne teniške sezone na področju programov rekreacije, istočasno pa doprinese k popularizaciji tenisa in prepoznavnosti kluba v slovenskem okolju.V klubu smo ponosni, da so vabila za sodelovanje na turnirju naletela na tako velik odziv v krogih teniških igralcev in igralk. Zadnja sobota v mesecu avgustu je tako že štiri leta naš dan, dan tenisa in prijetnega druženja igralcev in prijateljev tenisa na in ob teniških igriščih v Novem mestu.

 

Zadnji dve leti smo turnir organizirali v sodelovanju s turističnim društvom iz Novega mesta v sklopu prireditve Noč na Krki, kar je turnir še popestrilo in mu dalo dodaten čar.

Oglejet si spletno stran BELEGA TURNIRJA.

www.beliturnir.si