Uspešno zaključili Beli turnir 2015

Z letošnjim Belim teniškim turnirjem smo tudi člani teniškega kluba Portovald želeli prispevati svoj kamenček v mozaik dogajanj ob proslavi 650 letnice ustanovitve Novega mesta. Želeli smo tudi, da bi tokratni turnir tudi za nas predstavljal odklon od ustaljene , več kot deset letne prakse. Zato smo celotni potek turnirja zastavili malo drugače. Za nas je bila največja sprememba v tem, da turnirja nismo organizirali zadnjo soboto v avgustu, temveč smo ga 20. julija, ko se je odvijala tudi športno kulturna prireditev Noč na Krki. Otvoritev Belega turnirja je bila pred Mestno hišo, kamor so vse teniške igralke in igralce, udeležence turnirja, pripeljali starodobni ,,hrošči,, iz Volkswagen kluba Dolenjske in Bele krajine. Vožnja s starodobniki po ulicah starega mestnega jedra je bila edinstvena, saj so v belo odeti tenisačice in tenisači, ki prav z belim teniškim turnirjem skušamo ohranjati več kot sto let staro tradicijo igranja tenisa v Novem mestu, dali tudi svoj doprinos k ohranjanju tradicije do sedaj naj popularnejših avtomobilov na svetu- » hroščov«. Pred Rotovžem nas je pričakal župan Mestne občine Novo mesto g.Gregor Macedoni, ki je vse udeležence Belega teniškega turnirja pozdravil in jim zaželel dosti športnih užitkov ter prijetno druženje. Vse prisotne je nagovorila tudi predsednica kluba Irena Gostiša Benčina, ki se je med ostalim zahvalila številnim sponzorjem, ki klubu zvesto stojijo ob strani, MO Novo mesto ter Agenciji za šport. Poudarila je, da brez njihovega razumevanja, zaupanja, podpore in pomoči, igrišča ob prelepi Dolenjski lepotici, reki Krki, ne bi veljala za ena izmed najlepših teniških igrišč v Slovenji. Zahvalila se je tudi svetovnemu prvaku v smučarskih skokih Franciju Petku, ki se je prijazno odzval povabilu in s svojo aktivno udeležbo počastil tokratni Beli teniški turnir. Otvoritev je s pesmijo popestrila mlada pevka Anja Tisovec. Vodja dejavnosti v klubu, Jiri Volt je damam v znak pozornosti podaril belo cvetje.
Ob koncu otvoritvene slovesnosti sta župan MO Novo mesto in predsednica TK Portovald prerezala vrvice belih balonov, ki so se dvignili visoko v zrak, in s tem simbolično otvorila turnir.

Letošnjega Belega teniškega turnirja se je udeležilo 58 teniških igralk in igralcev. Tekmovanja se je aktivno udeležil tudi župan, g. Gregor Macedoni. Tekmovanje se je začelo ob 11.00 uri. Igralci so odigrali 3 kroge žrebanih dvojic. Najboljših 16 gospodov in 8 dam se je uvrstilo v nadaljnje tekmovanje.
Žal je dež prekinil tekmovanje v polfinalu, zato so bili vsi udeleženci polfinala zmagovalci turnirja.
Dogajanje ob igriščih je popestril Franci Petek s svojo » mini Planico« – mobilno skakalnico. Več kot 120 otrokom je poskušal približati skakalni šport in jih zanj tudi navdušiti, bodisi kot aktivne udeležence ali pa zgolj kot zveste podpornike in navijače.

Teniški klub Portovald se ob tej priložnosti še enkrat iskreno zahvaljuje vsem sponzorjem. Posebej gre zahvala generalnemu sponzorju Pušnik-Novljan okulistika, optika in zobozdravstvo, za vso podporo, ki nam jo izkazuje.

TK Portovald

TK Portoval
Jiri Volt
041 557 857

 

 

 

Reklama Beli teniški turnir 2015