Uspešno zaključili Beli teniški turnir 2016

Beli teniški turnir 2016 je znova potekal zadnjo avgustovsko soboto v okviru športno-kulturne priredite Noč na Krki. Že jutranjo sonce, ki je obsijalo teniška igrišča, je naznanilo, da bo turnir uspešen, razpoloženje pa veselo. Ker je v bližini teniških igrišč zrasla nova pridobitev, in sicer športni objekt za izposojo čolnov ter supov, smo se odločili, da bo uradni začetek turnirja prav na tem delu ob Krki pod teniškimi igrišči.

Igralci so se tako namestili v čolne in celodnevni dogodek se je začel na malce drugačen način kot v prejšnjih letih.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je pozdravil vse udeležence in se jim zahvalil, da si vedno vzamejo čas zadnjo avgustovsko soboto in pridejo obujat spomine na »gentlemansko igro« v Novo mesto. Vsem igralcem je zaželel veliko sreče pri igranju tenisa.

Predsednica kluba Irena Gostiša Benčina je s čolna pozdravila vse prisotne in se jim zahvalila za množičen obisk na turnirju. Ob tem je izrazila navdušenje, ker smo dobili prijetnega soseda – Športno društvo Kajak kanu sup klub Novo mesto, ki bo skrbel za obrežje reke Krke in športno dogajanje na njej. Predsednica kluba je zaželela vsem dobro igro in odlično počutje.
Uradni začetek je popestrilo Športno društvo Drska, ki je s lani društva na vespah lepo obogatilo ta dogodek. Tako smo se tudi zahvaljujoč vespam in vesparjem odpeljali s spomini v stare čase. Zahvala za to gre predvsem predsedniku društva Matjažu Papežu.
Ob koncu slovesne otvoritve je župan s simboličnim udarcem prve žogice odprl Beli teniški turnir 2016.  Tokratnega turnirja se je udeležilo 62 teniških igralk in igralcev. Prireditev se je začela ob 11. uri. Igralci so odigrali 3 kroge izžrebanih dvojic. Najboljših 24 igralcev in 8 igralk se je uvrstilo v nadaljnje tekmovanje. Turnir sta v ženski konkurenci osvojili Metka Kavec in Lana Dragman, ki sta  finalnem obračunu premagali par Slavico Srebrnjak in Jeleno Kovačevič. Tretje mesto sta osvojili  Zala Pirc Bedič in Tatjana Sitar.

V moški konkurenci je zmagal par Igor Ban in Zdenko Ban. Drugo mesto sta zasedla Jure Andolšek in Franci Novak. Tretje mesto je pripadlo paru Simon Gradišar in Milan Pleško.

Turnir je popestrila tudi športnica Barbara Pia Križ, ki je vsem prisotnim pokazala svoj lok oziroma veščine lokostrelstva. Ob koncu turnirja so se lahko vsi udeleženci turnirja preizkusili v streljanju z lokom.
Teniški klub Portovald se ob tej priložnosti še enkrat iskreno zahvaljuje vsem sponzorjem. Posebej gre zahvala generalnemu sponzorju podjetju Pušnik – Novljan, okulistika, optika in zobozdravstvo, d. o. o., za vso podporo, ki nam jo nudi.

TK Portovald

i….