Dobrodelnost in tenis znova z roko v roki

V nedeljo, 25. septembra, je na igriščih Teniškega kluba Portovald potekal 6. dobrodelni županov turnir. Izkupiček letošnjega turnirja smo namenili našemu občanu Alenu Novaku, ki je obolel za GSS sindromom.

Turnirja se je udeležilo 32 tekmovalcev, med katerimi je bil tudi pobudnik, župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. Otvoritveno slovesnost je obogatil pevski talent novomeške gimnazijke Lane Hočevar, nato pa se je začel uvodni del s tremi koli izžrebanih dvojic. Šestnajst najboljših je popoldan nadaljevalo z zaključnimi boji, pri čemer sta bila najuspešnejša Darko Zaletel in Simon Gradišar. Pod vrh sta se zavihtela Miha Recelj in Janez Planinšek, tretja pa sta bila Alen Ban in Igor Daneu.

Tekmovanje je spremljal bogat spremljevalni program, dobrodelna srečelov in dražba, prijetno druženje pa se je popoldne zaključilo s podelitvijo priznanj najboljšim in predajo čeka v vrednosti 4760 evrov, ki ga je iz rok župana prejel Alen.

Mestna občina Novo mesto in Teniški klub Portovald se zahvaljujeta vsem donatorjem, podpornikom in udeležencem turnirja, ki so še enkrat pokazali, kako srčni so.

Letošnji donatorji so poleg številnih posameznikov tudi: Acer, Anton Podbevšek Teater, Artiris cvetlični bar, Cerod, CGP, Dolenjske lekarne, Esotech, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Kolpa, Komunala Novo mesto, Konvikt, Krka, Pagras, Razvojni center Novo mesto, Roletarstvo Medle, Steklarstvo Šiško, Tisk Šepic, Varstveno delovni center Novo mesto, Zarja Novo mesto, Zavarovalnica Tilia Zavarovalnica Triglav OE Novo mesto, Založba Goga, Zgodovinski arhiv Ljubljana OE Novo mesto in Teniški klub Portovald.