Kot nam narekuje tradicija in klubska disciplina smo zadnjo avgustovsko soboto ponovno organizirali Beli teniški turnir 2017. V bližini teniških igrišč je zrasel pum track, t.i. tlačni poligon, zaradi tega je bil tudi Beli teniški turnir oblikovan v znamenju kolesarstva. Otvoritev turnirja je tako potekala na omenjenem prizorišču oz. stezi pump track. S slovesnim nagovorom ga je otvoril novomeški župan Gregor Macedoni, ki je zbranim ,,belim,, tenisačem v nagovoru zaželel veliko uspehov na turnirju. Sledila je glasbena točka, ki jo je za naš klub pripravila Nastja Obradovič. Nastja se je svojega nastopa veselila, saj si ga je priborila na tradicionalnih klubskih pripravah, katerih se udeležujemo s teniškim klubom Krško. Poleg župana je sodelujoče pozdravila in nagovorila tudi predsednica kluba. Sledil je odhod na teniška igrišča in se je začel Beli teniški turnir 2017.
Med damami je slavil par Karin Volt in Zale Pirc Bedič. V finalnem obračunu sta bili boljši od para, ki sta ga tvorili Ana Benčina in Lidija Urh. Tretje mesto je pripadlo paru Ilone Končan in Tatjane Sitar.
Med gospodi  je turnir osvojila ekipa Nenada Jandriča in Gala Bobnarja, ki sta v finalu premagala Željka Šetina in Francija Novaka z rezultatom 6:3. Tretje mesto sta osvojila Roman Lavrič in Simon Gradišar.
Po končani podelitvi je sledil ,,žur,, ob živi glasbi.
Teniški klub Portovald se zahvaljuje vsem udeležencem in tudi zvestim sponzorjem.