Tudi Beli teniški turnir 2018 smo uspešno pripeljali h koncu. Letos nam je kar trikrat ponagajalo vreme, a smo turnir vseeno uspeli organizirati v soboto, 15. 9. 2018. Otvoritev turnirja, ki ga je povezovala Irena Potočar Papež, je potekala na igriščih Teniškega kluba Portovald. Uvodoma je vse zbrane nagovoril novomeški župan Gregor Macedoni, ki je vsem udeležencem zaželel obilo uspehov pri igri. Ob koncu svojega govora se je zahvalil klubu za dvajsetletno delo in v upanju nadaljnjega sodelovanja predsednici kluba podaril darilo. Tudi predsednica kluba se je dotaknila dvajsete obletnice obstoja kluba in se zahvalila vsem igralcem, ki obiskujejo “naša” igrišča. Otvoritev sta z dvema glasbenima točkama povezovala novomeška gimnazijca Filip (kitara) in Eva (vokal). Udeležence turnirja je pozdravila tudi Tanja Fink z gostilne HIŠA FINK. Prav omenjena nova gostilna je z svojo izvrstno kulinariko popestrila letošnji Beli teniški turnir . Igralci kluba so skupaj z akademsko slikarko Martino Hegediš ustvarjali tudi sliko (več o sliki spodaj).
Po končani otvoritvi se je začel turnir. 24 igralcev je odigralo najprej 4 kroge izžrebanih dvojic, nato je pa najboljših šestnajst igralcev igralo na izpadanje. Rezultati si oglejte v galeriji.

Turnir in prav tako tudi bilten sta bila posvečena dvajseti obletnici kluba. V turnirskem biltenu si lahko preberete o dvajsetletni zgodovini kluba. Teniški klub se zahvaljuje vsem sponzorjem, ki so pomagali pri izvedbi turnirja.

 

Generalni sponzor