Že 12. pomagali na dobrodelnem županovem teniškem turnirju

Minulo soboto je na igriščih Teniškega kluba Portovald potekal že 12. dobrodelni županov teniški turnir. V sodelovanju z Območnim združenjem RKS Novo mesto in Krajevno skupnostjo Prečna smo zbrana sredstva letošnjega turnirja v višini 8.135 evrov namenili za nakup bivalnega kontejnerja za Jožeta Klančarja s Kuzarjevega Kala, ki mu je v požaru pogorela hiša. Turnirja se je udeležilo 28 tekmovalcev, med katerimi je bil tudi pobudnik, župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. Otvoritveno slovesnost je obogatil glasbenik Borut Antončič – Bort Ross, zbrane pa je poleg župana nagovorila tudi predsednica Območnega združenja RKS Novo mesto Vesna Dular. Turnir se je začel s tremi koli izžrebanih dvojic, najboljši pa so popoldan nadaljevali z zaključnimi boji, kjer sta po napetem finalu slavila Slavica Srebrnjak in Vojko Sečen. Drugo mesto sta osvojila Mitja Sadek in Gregor Klemenčič, tretje mesto pa Ksenija Jeras in Mitja Udovič.
Tudi tokrat v ospredju niso bili rezultati, temveč dobrodelni namen in prijetno druženje ob igranju tenisa. Poleg bogatega spremljevalnega programa z dobrodelnim srečelovom sta turnir popestrili tudi zanimivi dražbi. Tenis Slovenije je za dobrodelno dražbo prispeval podpisan dres košarkarske legende Gorana Dragića iz zlatega Evropskega prvenstva v košarki leta 2017, Kolesarski klub Adria Mobil pa podpisan dres kolesarskega asa Tadeja Pogačarja iz Dirke po Slovenije.
Na Mestni občini Novo mesto se v sodelovanju s Teniškim klubom Portovald zahvaljujemo vsem donatorjem, podpornikom in udeležencem turnirja, ki so še enkrat pokazali, kako srčni in plemeniti so. Letošnji donatorji so poleg mnogih posameznikov tudi številna podjetja in organizacije: CGP, Adria Mobil, Komunala Novo mesto, FA-ST gradbeništvo, Pošta Slovenije, Intermatic, Spina, Ekovizija, Gregorič Elektromehanika, Gozdno gospodarstvo Novo mesto, Krajevne skupnost Prečna, Dolenjske Lekarne Novo mesto, Razvojno izobraževalni center Novo mesto – RIC, Revoz, Krka, tovarna zdravil, Reklamni center Bobič, Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto, Razvojni center Novo mesto, Telekom, Tenis Slovenije, Kolesarski klub Adria Mobil, Teniški klub Portovald, Gostišče Loka.

 

Vabljeni, da se nam pridružite na že 12. Dobrodelnem županovem teniškem turnirju na teniških igriščih TK Portovald. Z donacijami in prispevki na srečelovu bomo zbirali sredstva za nakup bivalnega kontejnerja za Jožeta Klančarja s Kuzarjevega Kala, ki mu je požar v celoti uničil stanovanjsko hišo.
V požaru, ki se je zgodil konec julija, je Jožetu popolnoma pogorela večja, delno lesena, delno zidana stanovanjska hiša, uničen je bil tudi avto. Jožetu, ki je tako v nekaj minutah ostal brez strehe nad glavo, smo se odločili pomagati pri nakupu bivalnega kontejnerja, ki mu bo do ustrezne sanacije pogorišča omogočil začasno bivanje.
Denarna sredstva se zbirajo na račun, ki ga je za ta namen odprla Krajevna organizacija Rdečega križa Prečna.
Podatki za nakazilo denarnih sredstev:
OZ RKS Novo mesto
Ulica Slavka Gruma 54a
8000 Novo mesto
Davčna številka: 22614508
TRR: SI56 0297 0025 9614 263
Namen: Klančar
Sklic: 00-240021
Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na teniških igriščih 10. septembra 2022!
Začetek teniškega turnirja je ob 9.30 uri